Tuna Kiremitçi, edebiyat kariyerine lise yıllarında yazdığı şiirlerle başladı. İlk şiirleri Varlık dergisinde yayımlandı ve 1994 yılında Ayabakanlar adlı şiir kitabı ile Yaşar Nabi Nayır Şiir Ödülü’nü kazandı. Ardından, 1997’de Bosnalı şair İzzet Sarayliç ile Erguvan Balkan Şiir Ödülü'nü paylaştı ve 1998'de ikinci şiir kitabı Akademi yayımlandı.

Kiremitçi, müzikten uzaklaştığı bir dönemde kaleme aldığı Git Kendini Çok Sevdirmeden adlı novella ile edebiyat dünyasında büyük bir yankı uyandırdı. Bu eser, yılın dikkat çeken edebiyat olaylarından biri olarak değerlendirildi. Ardından, 2003 yılında yayımlanan ikinci romanı Bu İşte Bir Yalnızlık Var, geniş bir okur kitlesine ulaştı ve 2013 yılında sinemaya uyarlandı. Aynı yıl şiirlerini derlediği Bazı Şiirler Bazı Şarkılar yayımlandı.

2005’te yayımlanan Yolda Üç Kişi romanı da beğeni kazandı. Sonraki yıllarda Dualar Kalıcıdır (2007), Küçüğe Bir Dondurma (2009), Selanik'te Sonbahar (2011), Gönül Meselesi (2012), Uçan Halıların Ayrodinamik Sorunları (2015) ve Kendi Seven Ağlamaz (2016) gibi romanları okuyucuyla buluştu. Kiremitçi’nin bu eserlerinde, genellikle sıradan insanların trajedilerini ve günümüz toplumundaki kadın-erkek ilişkilerinin açmazlarını işlediği görülür. Bu temalar, hüzünlü ama zaman zaman gülümseten bir anlatımla ele alınmış ve eserleri, "romantik ironi" örnekleri olarak değerlendirilmiştir.

Kiremitçi’nin eserleri birçok dile çevrilmiştir. Romanları Türk edebiyatında duygusal derinliği ve felsefi sorgulamalarıyla dikkat çeker. Uzun süre edebiyat kariyerine ara verdikten sonra, 2021 yılında Mezun Cinayetleri adlı polisiye romanıyla yeniden sahneye çıktı ve romancılık kariyerini bu yeni türde sürdürmeye başladı. Perinin Ölümü (2022) ve Tehlikeli Şarkılar (2023) ile polisiye türündeki başarılarını devam ettirdi.